Index - Belföld - Gázzal működő, elektromos buszok érkeztek a Budapest környéki településekre

Index – Belföld – Gázzal működő, elektromos buszok érkeztek a Budapest környéki településekre

A Buda környéki régióban 40 elektromos meghajtású és 75 sűrített földgázzal működő autóbusz állt forgalomba a Buda környéki agglomerációban. Az MTI beszámolója szerint

a légkondicionált buszok károsanyag-kibocsátása és zajterhelése is nulla, vagy alacsonyabb, mint a hagyományosaké, és babakocsival, illetve kerekesszékkel is könnyen használhatók.

 A 40 elektromos autóbusz a Zöld Busz Program első emblematikus projektje, mely nettó 7,6 milliárd forintból történt, csaknem 80 százalékos vissza nem térítendő támogatással. Az elektromos Mercedes-Benz eCitaro típusú járművek Budakeszi felé a 22, a 22A, a 222 és a 188E jelzésű vonalakon, Budaörs és Törökbálint térségében pedig a 40, a 40B, a 40E, a 88, a 88A, a 188E, a 140, a 140A, a 140B, a 240, a 172, a 173 és a 272 jelzésű vonalakon közlekednek.

Menczer Tamás a térség fideszes országgyűlési képviselője Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az új közlekedési lehetőségek közül az M1-es autópálya pátyi lehajtója és a pátyi nyugati elkerülőút megépítését emelte ki. A hatmilliárd forintos beruházás a tervek szerint az év végére befejeződik – mondta.

A BUDAKESZI BUSZSÁV TERVEZÉSI-ENGEDÉLYEZÉSI SZAKASZBAN VAN, EZ AZ ÉV VÉGÉRE FEJEZŐDIK BE. EZZEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN MEGJEGYEZTE, HOGY A HÁBORÚS HELYZET ÉS A SZANKCIÓK MIATT CSÖKKEN ANNAK AZ ESÉLYE, HOGY A KIVITELEZÉS A TERVEZÉST KÖVETŐEN AZONNAL MEGKEZDŐDJÖN.

Kitért a belterületi útfelújítások fontosságára is, tájékoztatása szerint csak Budakeszin az elmúlt időszakban több mint 550 millió forintból 19 utcán újult vagy épült meg mintegy 32 ezer négyzetméternyi útfelület.

A térségben jelentős az ingázók száma – csak az érdi központú választókerületből 30-35 ezer ember jár Budapestre, Székesfehérvárra vagy Százhalombattára dolgozni -, az új buszok a klímavédelem mellett a környéken élők komfortját is szolgálják majd.

Kövesse az eulooket Facebookon is!

Követem!

Forrás:https://eulook.hu/belfold/2023/03/25/budakeszi-menczer-tamas-buszok-kozlekedes/

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *